Home > Workshops : update Firefox

Workshop Update Firefox

Regelmatig verschijnt er een nieuwe versie van Firefox. Het kan namelijk zijn dat er een nieuwe versie met nieuwe mogelijkheden beschikbaar is. Het kan ook gebeuren dat er beveiligingsproblemen zijn ontdekt. Deze problemen worden dan met de nieuwe versie verholpen. Het is dus belangrijk om goed in de gaten te houden of er een nieuwe versie beschikbaar is en om deze nieuwe versie dan direct te installeren. In deze workshop laat ik u zien hoe u controleert of er een nieuwe versie beschikbaar is en hoe u deze dan download en de installatie start. Meer informatie vindt u ook in het boek op pagina 26 en 82.

Firefox updaten

 • Stap 1
  Start Mozilla Firefox.


 • Stap 2
  Ga naar het menu Extra en kies voor het menu-item Opties.

Firefox upgraden stap 2

 • Stap 3
  Er verschijnt een nieuw venster met diverse opties in het linkerdeel van het venster. Klik op het pictogram Geavanceerd. In het rechterdeel van het venster verschijnen nu alle instellingen die bij deze optie horen. Scroll in het venster omlaag totdat u de optie Nieuwe versies van programmatuur tegenkomt. Vink de optie Firefox aan en klik op de knop Nu Controleren.

Firefox upgraden stap 2

 • Stap 4
  Firefox zal nu controleren of er een nieuwe versie beschikbaar is. Als dit het geval is, krijgt u de melding te zien dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Vink deze versie aan en klik op de knop Installeer nu.

Firefox upgraden stap 2

 • Stap 5
  Firefox zal nu de meest recente versie gaan downloaden en toont u de voortgang. Na verloop van tijd krijgt u een venster in beeld met de melding dat de update compleet is. Let op: want in een ander venster start op dat moment pas de echte installatie. Klik in het updatevenster op de knop Klaar en sluit Firefox af.

Firefox upgraden stap 2

 • Stap 6
  Ga naar het venster dat de eigenlijke installatie start. De stappen die u vervolgens moet nemen leest in het Firefox-deel van het boek vanaf pagina 17.

Firefox upgraden stap 2

Zie ook: workshop update Thunderbird.


(c) 2005 - Rogier Mostert -