Foto kop


Terug naar de homepagina

Home > Bloggers in beeld : Theo Happé

Interview

"Ik probeer elke dag minimaal één foto te plaatsen"

Afbeelding website Daily Photos
Naam Theo Happé
Geslacht Man
Leeftijd 60 jaar
Logt sinds Maart 2004
Soort blog Persoonlijke weblog
Type blog Fotoblog
Type camera Fujifilm FinePix 6900Zoom
/ Canon EOS 20D
Naam blog Daily Photos
Adres weblog www.daily-photos.nl

"Sinds ik mijn digitale camera heb ben ik er fanatiek mee in de weer. Ik zocht een manier om iets leuks met de foto's te doen, want alleen het opslaan van de foto's vond ik niet bevredigend! Door een verwijzing naar de site van Martijn Lammerts kwam ik in aanraking met fotoblogs. Ik was erg onder de indruk van de kwaliteit van de vele fotoblogs en besloot na een tijdje om zelf een fotoblog te beginnen. Op 8 maart 2004 plaatste ik mijn eerste foto's op mijn fotoblog."

De reden

"Ik doe het voor mijzelf. Ik vind het erg leuk als ik reacties krijg, of als ik door iemand gekozen wordt als 'favoriet' zoals is gebeurd bij de online community photoblogs.org. Volgens de statistieken heb ik deze maand (red. augustus 2005) gemiddeld 24,96 bezoekers per dag."

De frequentie

"Ik probeer elke dag minimaal één foto te plaatsen, maar dat lukt vaak niet door mijn werk. Als ik de kans krijg ga ik op fotojacht. Dat is vooral in het weekend en als het weer mee zit 's avonds. De betere foto's haal ik er tussenuit en - indien nodig - bewerk ik ze."

Het gereedschap

"Ik heb een PC met een Pentium 3 procesoor en Windows XP. Voor fotobewerking gebruik ik het programma Photoshop van Adobe. Om mijn foto's te verwerken in mijn fotoblog gebruik ik Microsoft Frontpage. De bestanden zet ik over naar het internet met een FTP-programma. Bezoekers kunnen op elke foto een reactie geven. Deze functionaliteit voeg ik toe met de (gratis) dienst van http://haloscan.com. Uiteraard heb ik ook een digitale camera. Tot drie weken geleden gebruikte ik een Fujifilm FinePix 6900 Zoom. Ik ben toen heel diep in de buidel gedoken en verwende mijzelf met een Canon EOS 20D."

De toekomst

"Zolang ik er plezier in heb ga ik door met fotobloggen! Dat geldt zowel voor het maken van de foto's, maar ook voor het bewerken van de foto's en het onderhouden van de site."

Blogtips van Theo

  1. " Maak er tijd voor vrij, tijd, heel veel tijd …"


  2. "Houd je fotoblog simpel."


  3. "Wees selectief met wat je op de site plaatst (ik heb daar moeite mee ....)"


  4. "Maak de foto die je op je weblog plaatst niet te groot qua 'grootte' (bytes) en 'afmetingen' (pixels)."


  5. "Zorg voor een hostingprovider met voldoende harddiskruimte qua megabytes."


(c) 2005 - 2008 | Rogier Mostert -