Foto kop


Terug naar de homepagina

Home > Workshop : MSN Spaces

Workshop MSN Spaces

[1. inleiding] - [2. uw space aanmaken] - [3. Een achtergrond kiezen] - [4. Uw space indelen] -
[5. Uw space inrichten] - [6. Uw space configureren] - [7. Berichten plaatsen] - [8. Showcase]

 • 1. Inleiding

 • Ook softwarefabrikant Microsoft heeft een eigen weblogdienst. Deze luistert naar de naam MSN Spaces. Dit is een speciale persoonlijke "ruimte" waar u onder andere een weblog in kunt plaatsen. Het gebruik van MSN Spaces is gratis. Deze weblogdienst is vooral erg populair onder jongeren.

  Een space bestaat uit diverse onderdelen (modules), zoals een fotoalbum, een lijst met uw favoriete muziek en natuurlijk een weblog. U kunt zelf de indeling bepalen.

  Afbeelding van een voorbeeldspace
  Voorbeeld van een space

  MSN Spaces is vooral erg populair bij jongeren. Dit komt voor een groot deel omdat het ook volledig is geïntegreerd in MSN Messenger. Wanneer u messenger gebruikt en mensen op uw contactlijst hebben ook een space, dan ziet u dat direct via een pictogram. Ook krijgt u direct melding wanneer iemand zijn space heeft bijgewerkt. Om er zeker van te zijn dan MSN Space iets voor u is, kunt u het beste eerst een aantal spaces bekijken om inspiratie op te doen. Een overzicht van spaces vindt u op http://www.msnspaces.com/morespaces.aspx.

  Om met MSN Spaces aan de gang te gaan heeft u een Microsoft Passport nodig. Hiermee kunt u zich snel aanmelden bij alle diensten die deel uitmaken van het Microsoft Passport Network. Als u nog geen Passport hebt, dan kunt u er (kosteloos) een aanmaken via http://accountservices.passport.net.

  Het aanmaken en instellen van een space met weblog, is binnen enkele stappen gebeurd. Ten eerste moet u zich eenmalig aanmelden bij MSN Spaces en een naam opgeven voor uw space. In de volgende stap kiest u een achtergrond. Hierna bepaalt u de indeling en inrichting van uw space. De volgorde van deze stappen is trouwens inwisselbaar. In de laatste stap configureert u uw space zodat u zeker weet dat alles werkt zoals u wilt.

Volgende stap >


[1. inleiding] - [2. uw space aanmaken] - [3. Een achtergrond kiezen] - [4. Uw space indelen] -
[5. Uw space inrichten] - [6. Uw space configureren] - [7. Berichten plaatsen] - [8. Showcase](c) 2005 - 2008 | Rogier Mostert -