Foto kop


Terug naar de homepagina

Home > Workshop : MSN Spaces

Workshop MSN Spaces

[1. inleiding] - [2. uw space aanmaken] - [3. Een achtergrond kiezen] - [4. Uw space indelen] -
[5. Uw space inrichten] - [6. Uw space configureren] - [7. Berichten plaatsen] - [8. Showcase]

 • 7. Berichten plaatsen

  Klik op de knop Weblog in de knoppenbalk. Uw weblogpagina komt nu tevoorschijn. Op de pagina ziet u de weblog-module. Onder de titelbalk ziet u de link Weblogitem. Klik op deze link

  Afbeelding weblogitem toevoegen
  Een nieuw weblogitem toevoegen

  U krijgt een nieuw venster in beeld waarin u uw bericht kunt schrijven. Als u op het tabblad Voorbeeld van weblogitem klikt ziet u direct hoe het bericht er uit komt te zien. Als u tevreden bent over het resultaat dan publiceert u het bericht Met de knop Item Publiceren.

  Afbeelding bericht schrijven
  Een bericht schrijven

  Afbeelding bericht schrijven resultaat
  Het resultaat. Het bericht is geplaatst

  Als u bent ingelogd op uw space ziet u ook het overzicht van uw berichten. U kunt dan direct de inhoud van een bericht wijzigen door op de titel van het betreffende bericht te klikken. Een bericht verwijdert u door op het kruisje te klikken.

  Afbeelding bericht verwijderen
  Een bericht verwijderen

  Reacties op een bericht worden bij het betreffende bericht getoond. Als u bent ingelogd op uw space, dan kunt u onder andere de reacties bekijken via de optie itemdetails. Desgewenst kunt u een reactie verwijderen door op het kruisje achter de betreffende reactie te klikken.

  Afbeelding reactie verwijderen
  Verwijderen van een reactie

 • Afbeeldingen toevoegen

  Als u een nieuw bericht schrijft, dan kunt u ook een afbeelding invoegen. Hiervoor vindt u in het venster waar u een bericht opstelt, een pictogram met de tekst Foto's toevoegen. De eerste keer dat u deze optie gebruikt zult u de vraag krijgen of aanvullende software mag worden geïnstalleerd om dit mogelijk te maken. Als u daar geen bezwaar tegen hebt zal de software op uw computer worden geplaatst.

  Afbeelding software installeren
  Software installeren om foto's te plaatsen

  Als de installatie gelukt is krijgt u in een nieuw venster een overzicht van uw harddisk te zien. U kunt de foto's selecteren die op uw bericht ingevoegd moeten worden. U ziet ook hoeveel ruimte u nog beschikbaar hebt. Dubbelklik op de gewenste foto om deze te selecteren. Hierna komt rechtsboven in het venster de optie Nu Uploaden beschikbaar. Klik op deze knop om de foto over te zetten. De foto wordt niet zichtbaar in het voorbeeldvenster maar is nu wel toegevoegd. U ziet dit als u klikt op Voorbeeld van Mijn Space. De afbeelding is ook direct aan het fotoboek toegevoegd.

  Afbeelding foto toevoegen
  Een foto toevoegen

 • Links toevoegen

  Als u een bericht schrijft dan kunt u ook een link invoegen. Selecteer de tekst waar u een link van wilt maken en klik op het link-pictogram. Hierna kunt u het adres opgeven. Kies voor de optie Laat zoekmachines deze koppeling niet volgen. In dat geval wordt de rel=nofollow parameter aan de link toegevoegd. Zie voor meer uitleg over deze parameter hoofdstuk 4 van het boek Weblogs.

  Afbeelding link toevoegen
  Een link toevoegen

< Vorige stap | Volgende stap >

[1. inleiding] - [2. uw space aanmaken] - [3. Een achtergrond kiezen] - [4. Uw space indelen] -
[5. Uw space inrichten] - [6. Uw space configureren] - [7. Berichten plaatsen] - [8. Showcase](c) 2005 - 2008 | Rogier Mostert -