I N H OU D

 1. Begin

 2. Van echt naar virtueel

 3. De virtuele wereld

 4. Objecten

 5. Licht

 6. Camera's

 7. Rendering en ray-tracing

 8. 3D-animaties in de praktijk

 9. Tips & Trucs en meer

 10. 3D met een 3D-bril

 Bijlagen

 3D-animaties in de praktijk: Ananova

Het bedrijf Ananova Limited is verantwoordelijk voor de eerste computergegenereerde nieuwslezeres. Deze jongedame luistert naar de naam Ananova en via Internet leest ze 24 uur per dag het laatste nieuws voor. U kunt dus afreizen naar de website www.ananova.com en daar met behulp van de RealPlayer (software om streaming video te bekijken) de nieuwsuitzendingen van Ananova bekijken.Voor haar ontwerp hebben de ontwikkelaars honderden foto’s van gezichten bekeken om zo inspiratie te vinden voor het uiterlijk van Ananova. Voor het modelleren van het wireframe heeft men samengewerkt met animatiespecialisten van de Digital Animations Group (DAG). Toen het wireframe was gerealiseerd, ging men over tot het animeren. Hiervoor werkte de animatiespecialisten, het ontwerpteam en een technische team parallel. Ook werd veel aandacht besteed aan de trendy kleren en de moderne look van Ananova.

Speciaal ontwikkelde software zorgt voor real-time rendering van Ananova, inclusief lipsynchronisatie en andere gezichtsuitdrukkingen die bij de tekst passen die ze uitspreekt. Het ‘aanleren’ van de uitspraak van woorden was een lastige klus. Dit gold vooral voor de uitspraak van plaatsnamen en namen van bekende personen. Ananova beschikt over een database met woorden die constant wordt uitgebreid. Krachtige software zoekt 24 uur per dag Internet af naar belangrijk nieuws dat Ananova direct kan voorlezen.

Ananova is speciaal ontwikkeld voor mobiele apparaten. Het is de bedoeling dat in de toekomst iedereen altijd en overal met behulp van Ananova over het meest recente nieuws kan beschikken.

Ananova leest het nieuws

Ananova leest het nieuws

[Vorige | Volgende]
(c) 2000 - 2015 Rogier Mostert